Grote mensen

Ons huisje werd in 2007 gebouwd. Weliswaar niet door ons. Wij wonen er sinds augustus 2013 samen in. En wij, dat zijn Krisja en Guy. In februari 2013 hebben we mekaar leren kennen, maar omdat alles direct zo goed aanvoelde, vonden we het ook perfect kunnen om snel samen te gaan wonen. In december 2014 werd Vincent geboren, een pracht van een jongen. Hij wordt goed in de watten gelegd, door zijn mamie en papa, maar ook door zijn grote broer Mathice en grote zus Isaline. Het verhaal van Mathice en Isaline (en Cédric) zit verweven in het verhaal van hun mama en papa, Wendy en Guy.

En dat verhaal zal ik (Guy) hier in het kort vertellen. In oktober 2002 ben ik Wendy tegen het lijf gelopen. In januari 2004 gaan samenwonen en in mei 2005 getrouwd. Geen wolkje aan de lucht, rozegeur en maneschijn, zoals het hoort dus. Onze eerste klap hebben we gekregen toen we in oktober 2006 Cédric verloren na zeven maanden zwangerschap. We vonden troost bij mekaar en voelden dat de tijd rijp was om opnieuw te proberen. Zo kregen we in april 2009 een flinke en gezonde jongen Mathice. En in juli 2009 verhuisden we naar dit huisje dat we in december 2008 hadden gekocht.

Na acht maanden borstvoeding te geven werd er echter borstkanker vastgesteld bij Wendy. Een erg donkere wolk zeker nu bleek dat Wendy ook opnieuw zwanger was. Wendy heeft zeer flink haar lot gedragen en ze heeft gevochten voor elke seconde samen met mij en de kinderen. In augustus 2010 schonk ze me een pracht van een dochter Isaline, weliswaar twee maanden voor de uitgerekende bevallingsdatum. Maar Isaline is een vechtertje, net als haar mama. Helaas heeft Wendy het niet gehaald en is ze overleden in juli 2012. Wendy blijft een speciale plek houden in dit huisje, ze blijft me inspireren om te doen wat ik moet doen en ze blijft me voorzeggen dat het leven te kort is om er niet van te genieten. Dus genieten we van het leven, zoveel als we kunnen.

Sinds 4 mei 2019 zijn Krisja en Guy getrouwd en beleven we het ene avontuur na het andere met ons leuke gezinnetje van vijf en met de twee sterretjes die ons altijd volgen.